Η ιστορία της BULOVA

98a145-650x336-1

Η ιστορία της BULOVA

Η Bulova  είναι μια εταιρία της Νέα Υόρκης που παράγει ρολόγια.

Η Bulova  ιδρύθηκε και ενσωματώθηκε ως  J. Bulova Company το 1875 από τον   Joseph Bulova (1851 – 1936), που ήταν  μετανάστης από  την Βοημία.
Το 1945 ιδρύθηκε από Arde Bulova, σχολή ωρολογοποιίας με  σκοπό αρχικά να παρέχουν κατάρτιση στους παλαίμαχους με ειδικές ανάγκες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Bulova ανάπτυξε διαδικασίες παραγωγής ρολογιών , καινοτομίες και διάφορα πρωτοποριακά για την εποχή εργαλεία για το service των ρολογιών.Μια από της ωρολογιακές  καινοτομίες περιέλαβαν και το ρολόι Accutron που χρησιμοποίησε την αντήχηση  συντονίζοντας δίκρανα  ως μέσο ρύθμισης του χρόνου.

Βλέπουμε το μηχανισμό Accutron με το συντονίζοντα δίκρανο που είναι μεταξύ των δύο  ηλεκτρομαγνητικών σπειρών  στην κορυφή του ρολογιού.
Τα Accutron  ρολόγια αρχίζουν να  πωλούνται από τον Οκτώβριο  το 1960 από την Bulova.
Ο εφευρέτης, Max  Hetzel, γεννήθηκε στην   Βασιλεία της Ελβετία και προσχώρησε στην Bulova Watch Company στην Bienne της Ελβετία, το 1948. Αυτός ο σημαντικός μηχανικός ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το  transistor, σε ρολόι χειρός οπότε στην ουσία ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό ρολόι χειρός. Το παγκοσμίως διάσημο “Bulova Accutron” πούλησε περισσότερα από  4  εκατομμύρια κομμάτια  έως ότου σταμάτησε η παραγωγή το  1977.
Το “Bulova Accutron” εκείνη την εποχή μαζί με το Ωmega Speedmaster διαγωνιζόντουσαν για το ποιο ρολόι θα πάει στο φεγγάρι μαζί τον πρώτο αστροναύτη και τελικά κέρδισε το  Ωmega chronograph Speedmaster, αλλά  όλα τα ρολόγια των οργάνων και του χρόνου-κράτηση των μηχανισμών του διαστημικού σκάφους σε εκείνες τις αποστολές ήταν Bulova Accutrons επειδή  η NASA δεν ήξερε πόσο καλά θα λειτουργούσαν τα μηχανικά ρολόγια  σε συνθήκες μη βαρύτητας. Η Bulova κατασκευάζει εκείνη την περίοδο ένα περιορισμένο αριθμό ρολογιών με το αναγράψει   “Astronaut” κάτω από τη γραμμή Accutron. Στο πίσω μέρος  υπογράφεται  Buzz Aldrin.

Τα τωρινά μοντέλα της Bulova χρησιμοποιούν ETA μηχανισμό που είναι  ίδιος με την αντίπαλη εταιρία  Omega.
Το 2008  βρέθηκε μετά από 67 έτη στο βυθό της θάλασσας ένα αυτόματο ρολόι χειρός  Bulova, που χάθηκε  από έναν ναυτικό το 1941, βρέθηκε και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του. Λειτουργεί ακόμα και σήμερα.

ΠΗΓΗ : www.press365.gr/

e-bannerespaEΤΠΑ460X60
Μετάβαση στο περιεχόμενο